středa 14. května 2014

TRICHOLOGIE - Snadná orientace v přípravcích

Jak se orientovat v trichologických přípravcích a zvolit ten nejvhodnější? Pokud si nejste jisti výběrem, vždy je lepší začít od základu. Výběrem přípravků z řady Clinical derm nemůžete udělat chybu. Existují však další řady, u kterých je vhodnější (ne však nezbytně nutná) konzultace s odborníkem - trichologem.

Existuje několik produktových řad, které však mají společný cíl a to zdravé, krásné, pevné a vyživené vlasy.
Trichologické přípravky lze rozdělit na následující skupiny:
  • Přípravky v základní řadě Clinical derm a Detoxi
  • Přípravky v rozšířené řadě Glycosan plus
  • Přípravky v nadstavbové řadě pro výživu, posílení a obnovení růstu vlasů (Kenogen)
  • Přípravky v samostatné řadě na bázi kmenových buněk (Stemcell therapy)
  • Trichologické potravinové doplňky Glycovit
.
Základní řada Clinical derm

Je vhodná pro léčbu vlasů a vlasové pokožky standardním způsobem. Délka léčby se odvíjí od závažnosti problému od 3 do 12 měsíců. Všechny přípravky jsou klinicky testované, hypoalergenní a neobsahují nikl. Výsledky používání jsou viditelné již po prvních aplikacích. Veškeré přípravky jsou silně koncentrované, proto jedno balení šamponu či vlasové vody vystačí na 3 měsíční používání.

Trichologie - řada Clinical derm

Rozšířená řada Glycosan plus

Bio-complex
Bio-derm
Dělí se na tři "podřady"  
          • Glycosan plus Bio-complex
          • Glycosan plus Bio-derm
          • Glycosan plus Bio-sensil
Všechny přípravky z této řady jsou vyvinuty na bázi nanotechnologie a jsou proto vhodné pro léčbu prostřednictvím oxygenoterapie, neboli kyslíkové dermoinfúze. Přístroj pro dermoinfúzi aplikuje přípravky do pokožky pomocí čistého kyslíku. Tím dochází k obnově kožních buněk a aktivnějšímu působení vlasových vod. Ambulantní léčba je dražší, ale za to intenzivnější a rychlejší. Pomocí dermoinfúze se aplikují pouze vlasové vody, tudíž ostatní přípravky lze standardně používat. Například Lifting oil, olej do délky vlasů nebo čistí 10% kolagenový olej jsou naprosto nepřekonatelné pro svoje složení a také použití....
Bio-sensil
Nadstavbová řada Kenogen

Intenzivní vlasová péče pro fyziologickou obnovu růstu vlasů, prodloužení a zhoustnutí vlasů Kenogen pro ženy Donna (béžový) a Kenogen pro muže Uomo (černý.

Kenogen Donna

Samostatná řada Stemcell therapy

Silná omlazující léčebná kúra  na vlasy na bázi nanotechnologie se zesilujícím a regeneračním účinkem. Působí antioxidačně, protistresově, proti šedivění vlasů a hlavně proti nadměrnému padání vlasů.

Stemcell therapy

Ke všem těmto řadám je vhodné připojit správně zvolený potravinový doplněk ze samostatné řady Glycovit.

Potravinové doplňky jsou určeny pro výživu vlasů a kůže. Zajišťují pravidelný přísun nezbytných živin a tím podporují funkci ostatních trichologických přípravků vnitřně. Jsou tři druhy těchto tablet. "Žlutý" Glycovit je vhodný proti padání vlasů, "zelený" Glycovit Dermaseb působí na mazové žlázy a upravuje jejich funkčnost, tak, aby produkce mazu byla v normě a nedocházelo k nadměrnému maštění jak pokožky tak následně vlasů. V neposlední řadě "oranžový" Glycovit Dermaforte je jedničkou při řešení problému s lupy a suchou pokožkou.

Pokud si s výběrem nejvhodnější přípravků pro vaše vlasy nejste jistí, v trichologické poradně vám ty správné doporučí. Nejvhodnější však je navštívit trichologa a nechat si udělat trichologické vyšetření. více o trichologickém vyšetření naleznete také na www.clinicalhair.cz


pátek 2. května 2014

TRICHOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ NA VLASTNÍ KŮŽI

Trichologické vyšetření vlasů a vlasové pokožky opravdu nebolí. Přečtěte si reakci klientky, která absolvovala trichologické vyšetření v trichologické poradně Clinical Hair&Health v Kobylisích.

K návštěvě trichologické poradny jsem neměla žádné závažné důvody jako padání vlasů, nadměrné lupy nebo abnormální maštění vlasů. Vlasy mám dlouhé, mastí se mi asi jako každému druhému a jediná zvláštnost na mé hlavě, která mě k vyšetření poháněla, byla oblast za pravým uchem, kde už delší dobu pozoruji občasné svědění a lupy. Zároveň jsem byla zvědavá, co se v takové poradně můžu dozvědět a co mi tam odbornice doporučí.
Trichokamera
Při samotném vyšetření mě nejdřív tricholožka podrobně vyzpovídala – od osobních otázek, přes ty ohledně vlasů, až po stravu a pitný režim. Pak přišlo (pro mě) to nejzajímavější. Trichokamera, vypadající jako počítačová myš s kamerkou na spodní straně, odhalila detailní obraz kůže na mé hlavě. Musím se přiznat, že mě zvětšenina celkem vyděsila. Mastná pokožka s lupy nevypadala vůbec vábně na to, že jsem si ji myla den předem. Na cibulkách vytržených vlasů byl také maz. Bylo mi řečeno, že kůže produkuje nadměrný maz, který oslabuje vlasový kořínek a zůstává i s mazovými šupinami na pokožce hlavy, kde se tvoří bakterie, které způsobují ono svědění kůže. Ptala jsem se, proč se to týká jen určité oblasti, na což mi tricholožka odpověděla, že je to jako s akné, které se na obličeji a těle tvoří také na některých místech víc, jinde méně…

Pokožka hlavy s mazotokem
Nakonec mi tricholožka doporučila kombinaci několika produktů, které by měly zmírnit produkci mazu, zregenerovat vlasy a posílit je. Sada obsahovala dva šampony, z nichž jeden je určen primárně na kůži na hlavě, další na vlasy, vlasovou vodu, peeling, který by měl odstranit mastné lupy, balzám na vlasy a potravinový doplněk, který má celou kúru podpořit. Přišlo mi, že přípravků je mnoho, na druhou stranu, každý má prý při léčbě své místo a dohromady působí nejlépe. Proto jsem se rozhodla přípravky si koupit a vyzkoušet a zjistit, jestli při příští návštěvě budou vidět výsledky.

Vyšetření v trichologické poradně bylo opravdu zajímavé. Člověk se běžně nedozví, jak jeho vlasy vypadají zblízka a co se pod nimi skrývá; co má vliv na jejich růst a vzhled. Paní tricholožka věděla, o čem mluví, vzhledem k jejím očividným znalostem z oblasti výživy a zdraví, která s trichologií blízce souvisí. Všechno mi jasně a srozumitelně vysvětlila (zvlášť pak postupy při používání šamponů i dalších trichologických přípravků) a zodpověděla všechny moje dotazy. Celkově hodnotím vyšetření jako příjemnou a zajímavou zkušenost, která rozšířila mé obzory, poučila mě trochu víc o péči o vlasy a snad mi i pomůže zlepšit zdraví a krásu mých vlasů.

Pokud i Vás trápí vaše vlasy a chcete se dozvědět jak to vyřešit, objednejte se na trichologické vyšetření emailem na office@clinicalhair.cz  nebo telefonicky na čísle 737 268 358. Více informací na www.clinicalhair.cz.