neděle 9. března 2014

Přehled trichologických přípravků č.1

ZÁKLADNÍ ŘADA "CLINICAL derm"

Trichologická řada Clinical derm
Přípravky v této řadě jsou vhodné pro léčbu vlasů a vlasové pokožky. Délka léčby se odvíjí od závažnosti problému od 3 do 12 měsíců. Všechny přípravky jsou klinicky testované, hypoalergenní, neobsahují nikl ani sulfáty SLS a SLES. Výsledky používání jsou viditelné již po prvních aplikacích.

Základní řada obsahuje 

  • 6 šamponů tzv. "na kůži" 
  • 5 šamponů na vlasy 
  • 4 vlasové vody
  • 1 kolagenový olej
  • 2 vlasové emulze
  • 1 vlasový krém


Šampony na kůži se nanáší pouze do vlasové pokožky, kde se nechají stanovenou dobu působit (doba působení se může lišit). Poté se opláchnou a až následně lze použít druhý šampon, kterým se již klasicky umyjí vlasy. Šampony neobsahují SLS a SLES, což jsou sulfáty používané jako pěnidla a plnidla v hygienických a čisticích přípravcích. Díky tomu velmi málo pění (podle mého názoru nepění vůbec). Jsou to koncentráty a proto stačí pro jedno mytí opravdu malé množství smíchané v ruce s vodou. Jedna lahvička šamponu standardně vydrží 3 měsíce.
Jsou to: šampon Anti-caduta proti padání vlasů, šampon Anti-forfora grassa na mastné lupy, šampon Anti-forfora secca na suché lupy, šampon Seborrea grassa na tukové mazotoky, šampon Seborrea fluente na potní mazotoky a šampon Seborrea oleosa na olejové mazotoky.

Šampony na vlasy se nanášejí do celé délky vlasů, ale již ne přímo na vlasovou pokožku. Také se nechávají působit přesně stanovenou dobu. Stejně jako šampony na kůži jsou to koncentráty a neobsahují sulfáty. Jejich použití se liší, některé typy jsou vhodné i pro každodenní mytí.
Do této skupiny patří: Kolagenový šampon Bio-collagen, neutrální šampon Derma-oil, Mineralizzante šampon na poškozené a slabé vlasy, Nutriente šampon na jemné vlasy.

Vlasové vody se aplikují do ručníkem vysušené nebo suché vlasové pokožky, pečlivě se vmasírují a následně neoplachují. Působí v pokožce hlavy po celou dobu až do dalšího mytí. Používání je stanoveno podle konkrétního problémů, většinou je to 2 - 4x týdně. 
Vlasové vody: Anti-caduta proti padání vlasů, Anti-forfora na lupy, Seborrea na mazotoky, Mineralizzante na poškozené a slabé vlasy.

5% kolagenový olej je vhodný pro citlivou, poškozenou a dehydrovanou vlasovou pokožku. Lze ale používat na podrážděná místa po celém těle (oděrky na kůži, spálení od sluníčka, alergická reakce po barvení vlasů). Doporučuje se mazat na suchá místa jako kolena, lokty, nárty. Olej se aplikuje na postižená místa a zlehka vmasíruje. Lze nechat působit i 24 hodin.

Vlasové emulze Nutriente a emulze Riparatrice se používají jak na vlasovou pokožku tak na vlasy. Aplikují se na vlasovou pokožku před barvením, melírováním nebo trvalé a do vlasů jako ochrana před žehlením nebo kulmováním. Lze používat i několikrát týdně. Emulze Riparatrice se používá pro hloubkovou rekonstrukci vlasů.

Vlasový krém Instant slouží jako kondicionér, maska nebo sluneční filtr. Je to ochrana vlasů, kterou lze používat denně.

Postupně se zde budou objevovat popisy a složení jednotlivých přípravků. Více info se také můžete dočíst na www.clinicalhair.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat