úterý 18. března 2014

Přehled trichologických přípravků č. 2 - Anti-caduta

Anti-caduta "říká" vlasy......přestaňte padat!

Ze základní trichologické řady CLINICAL derm přichází jako první dvojice přípravků Anti-caduta, tedy proti padání vlasů. Šampon na pokožku hlavy a vlasová voda. V kombinaci jsou "tihle dva" naprostou jedničkou při léčbě padání vlasů stejně jako při samotné prevenci proti padání vlasů.

Díky kombinaci přírodních složek obsažených v těchto přípravcích, se do vlasové pokožky dostává více kyslíku. Okysličování vlasové pokožky a vlasových cibulek (kořínků) je důležité pro zdravý růst vlasů. 

Anti-caduta šampon a vlasová voda


Šampon Anti-caduta proti padání vlasů

Základní složka šamponu je výtažek z hematitu, který pozitivně stimuluje enzym catalasi-ferro. Tento výtažek spolu s železem zajišťuje mnohonásobně větší okysličování vlasové pokožky hned po prvním použití. Tím je zajištěné dostatečné prokrvení pokožky, která je připravena přijmout další léčivé složky obsažené ve vlasové vodě. 

Vlasová voda Anti-caduta proti padání vlasů

Stejně jako šampon obsahuje výtažek z hematitu. Dále se skládá z řady vitamínů, nejvíce je zastoupen vitamín B6,  jehož zdrojem jsou převážně kvasnice a který podporuje funkci enzymů. Kopřiva je zde jako bohatý zdroj železa. Poslední významnou složkou je kapsaicin, ten podporuje krevní cirkulaci. Pokud má člověk při použití vlasové vody pocit mírného (lehce příjemného) pálení, způsobuje to právě kapsaicin. Všechny složky vlasové vody jsou lépe vstřebatelné, pokud se vlasová pokožka nejprve umyje šamponem Anti-caduta. 

Nejčastější spojení s...

Neodmyslitelnou součástí dvojice přípravků Anti-caduta je potravinový doplněk Glycovit. To, o co se snaží šampon a vlasová voda zvnějšku, tedy o zastavení padání vlasů a podporu růstu silnějších, pevnějších a zdravějších vlasů, Glycovit podporuje stejnou mírou zevnitř, tudíž celý proces léčby je díky působení ze dvou směrů rychlejší a účinnější.



Příklad jedné z možností sestavení trichologické kúry proti padání vlasů:
·         1. krok - 1. šampon Anti-caduta na vlasovou pokožku, tedy ten, který řeší již konkrétní problém. Vyčistí vlasovou pokožku a připraví ideální prostředí pro nejúčinnější vstřebání všech složek obsažených ve vlasové vodě (krok č. 4)
·         2. krok - 2. šampon na vlasy - tedy ten, kterým se standardně umyjí vlasy, tím může být (Derma-oilBio-collagenMineralizzanteNutriente)
·         3. krok - vlasový krém INSTANT pro výživu, lesk, ochranu a jednoduché rozčesání
·         4. krok - vlasová voda Anti-caduta aplikovaná kapátkem na pokožku hlavy a pečlivě vmasírovaná
·         5. krok - potravinový doplněk Glycovit, užívá se dvakrát denně po jídle

Před začátkem kúry je vždy vhodné nechat si vyšetřit vlasy a vlasovou pokožku odborným trichologem, který je schopný "ušít každému kúru přesně na míru" tak, aby se řešila hlavně příčina konkrétního problému. Protože ne vždy je dobré používat přípravky na padání vlasů, když lepším řešením je zastavit příčinu. Pokud se odstraní "spouštěč", vlasy přestanou padat samy.

Na trichologické vyšetření je možné se objednat na office@clinicalhair.cz nebo telefonicky na 737 268 358.


neděle 9. března 2014

Přehled trichologických přípravků č.1

ZÁKLADNÍ ŘADA "CLINICAL derm"

Trichologická řada Clinical derm
Přípravky v této řadě jsou vhodné pro léčbu vlasů a vlasové pokožky. Délka léčby se odvíjí od závažnosti problému od 3 do 12 měsíců. Všechny přípravky jsou klinicky testované, hypoalergenní, neobsahují nikl ani sulfáty SLS a SLES. Výsledky používání jsou viditelné již po prvních aplikacích.

Základní řada obsahuje 

  • 6 šamponů tzv. "na kůži" 
  • 5 šamponů na vlasy 
  • 4 vlasové vody
  • 1 kolagenový olej
  • 2 vlasové emulze
  • 1 vlasový krém


Šampony na kůži se nanáší pouze do vlasové pokožky, kde se nechají stanovenou dobu působit (doba působení se může lišit). Poté se opláchnou a až následně lze použít druhý šampon, kterým se již klasicky umyjí vlasy. Šampony neobsahují SLS a SLES, což jsou sulfáty používané jako pěnidla a plnidla v hygienických a čisticích přípravcích. Díky tomu velmi málo pění (podle mého názoru nepění vůbec). Jsou to koncentráty a proto stačí pro jedno mytí opravdu malé množství smíchané v ruce s vodou. Jedna lahvička šamponu standardně vydrží 3 měsíce.
Jsou to: šampon Anti-caduta proti padání vlasů, šampon Anti-forfora grassa na mastné lupy, šampon Anti-forfora secca na suché lupy, šampon Seborrea grassa na tukové mazotoky, šampon Seborrea fluente na potní mazotoky a šampon Seborrea oleosa na olejové mazotoky.

Šampony na vlasy se nanášejí do celé délky vlasů, ale již ne přímo na vlasovou pokožku. Také se nechávají působit přesně stanovenou dobu. Stejně jako šampony na kůži jsou to koncentráty a neobsahují sulfáty. Jejich použití se liší, některé typy jsou vhodné i pro každodenní mytí.
Do této skupiny patří: Kolagenový šampon Bio-collagen, neutrální šampon Derma-oil, Mineralizzante šampon na poškozené a slabé vlasy, Nutriente šampon na jemné vlasy.

Vlasové vody se aplikují do ručníkem vysušené nebo suché vlasové pokožky, pečlivě se vmasírují a následně neoplachují. Působí v pokožce hlavy po celou dobu až do dalšího mytí. Používání je stanoveno podle konkrétního problémů, většinou je to 2 - 4x týdně. 
Vlasové vody: Anti-caduta proti padání vlasů, Anti-forfora na lupy, Seborrea na mazotoky, Mineralizzante na poškozené a slabé vlasy.

5% kolagenový olej je vhodný pro citlivou, poškozenou a dehydrovanou vlasovou pokožku. Lze ale používat na podrážděná místa po celém těle (oděrky na kůži, spálení od sluníčka, alergická reakce po barvení vlasů). Doporučuje se mazat na suchá místa jako kolena, lokty, nárty. Olej se aplikuje na postižená místa a zlehka vmasíruje. Lze nechat působit i 24 hodin.

Vlasové emulze Nutriente a emulze Riparatrice se používají jak na vlasovou pokožku tak na vlasy. Aplikují se na vlasovou pokožku před barvením, melírováním nebo trvalé a do vlasů jako ochrana před žehlením nebo kulmováním. Lze používat i několikrát týdně. Emulze Riparatrice se používá pro hloubkovou rekonstrukci vlasů.

Vlasový krém Instant slouží jako kondicionér, maska nebo sluneční filtr. Je to ochrana vlasů, kterou lze používat denně.

Postupně se zde budou objevovat popisy a složení jednotlivých přípravků. Více info se také můžete dočíst na www.clinicalhair.cz.

úterý 4. března 2014

TRICHOLOGICKÉ PŘÍPRAVKY NA VLASTNÍ KŮŽI

Nerada doporučuji něco, co sama nezkusím. Půl roku mi trvalo, než jsem byla ochotná připustit, že trichologické přípravky opravdu fungují.

Musím zaklepat, ale nikdy jsem neměla problém s padáním vlasů. Jelikož si od třinácti let vlasy pravidelně barvím, mnohem víc mě "štvalo", že si je musím často mýt. Barva se mi rychle vymývala, nedržel mi účes, vlasy plihly, a když jsem si je třetí den neumyla, mohla jsem na nich smažit řízky. Bylo to na střídačku, jedno období se mi nemastily vůbec, potom jsem si je myla skoro denně. 

Je to dva roky, co jsem se nechala ostříhat na hodně krátké mikádo. S barvením jsem nepřestala, ale měla jsem pocit, že když jsou vlasy krátké, tak se mastí míň. Byl to jen pocit. Ve skutečnosti se vůbec nic nezměnilo, ba naopak. Vysadila jsem hormonální antikoncepci a reakci mého těla jsem nechápala. Nejen, že se mi zhoršila pleť, ale moje vlasy vypadaly naprosto příšerně. Dnes už vím, že to vše byla odezva na prudkou hormonální změnu v organismu a ten se tímto "čištěním" snažil dát vše zpět do pořádku.
Krátké mikádo
V dubnu 2012 jsem začala pracovat v kanceláři společnosti Clinical s.r.o. Na začátku jsem vůbec nechápala, jak to tam všechno funguje a dlouho mi trvalo, než jsem podlehla naléhání kolegyně a nechala se přemluvit k trichologickému vyšetření. Dnes vlastně už nevím, proč jsem se tomu tak bránila. Nakonec jsem svolila a bylo to správné rozhodnutí.

Vyšetření nebolí, když nepočítám zvídavý rozhovor okolo, tak ono samotné trvá zhruba deset minut a výsledky jsou vidět hned. Co jsem se dozvěděla?

Vlasy byly obaleny olejovým mazotokem, který se mi postupně ukládal u kořínků a bránil tak, aby dostávaly potřebné živiny pro svůj růst. Vše zapříčinily mazové žlázy, které se rozhodly produkovat více mazu, než je obvyklé. Dozvěděla jsem se, že hlavními příčinami je ona rychlá změna hormonů a také stres, kterého v té době bylo hodně. Tricholožka mi podrobně vysvětlila příčinu mých neustále mastných vlasů a doporučila mi kombinaci trichologických přípravků.

vlas a vlasová pokožka zvětšené 200x
Vlas pokrytý olejovým mazotokem a mastná vlasová pokožka

Vyskládala mi přípravky na stůl a nechala na mě, ať se rozhodnu, jestli to chci zkusit nebo ne. Mezitím jsme se bavily o zdravé výživě a různých vlivech, které působí na růst zdravých a silných vlasů.

Kúra, kterou jsem si měla odnést, byla sestavena z pěti přípravků, jejichž použití na sebe bezprostředně navazuje. Jednalo se o šampon na vlasovou pokožku, vlasovou vodu, druhý šampon na vlasy, masku na vlasy a potravinový doplněk. Je přesně stanovené, jak často a v jaké míře tyto produkty používat. Tricholožka mi vypsala přehledný recept, kterým se lze po celou dobu používání řídit. 

Seborrea oleosa, Seborrea vlasová voda, Bio-collagen, Instant, Glycovit Dermaseb
Moje tříměsíční kúra pro řešení mastných vlasů
Nakonec jsem si vzala jen potravinový doplněk, že nejdřív vyzkouším, jestli se něco změní. Jelikož jsem předtím žádné potravinové doplňky neužívala, výsledky se dostavily celkem rychle. Po měsíci se mi mastila pleť i vlasy podstatně méně a o poznání se mi zlepšil stav nehtů. Rostly rychleji a pevné. To byl důvod, proč jsem si koupila celou kúru na vlasy a k tomu další krabičku potravinových doplňků.


Ze začátku mi mytí vlasů zabralo víc jak půl hodiny a recept, který jsem dostala od tricholožky, jsem měla nalepený v koupelně na zrcadle. Ale časem jsem si zvykla a doba v koupelně se zkrátila. Po měsíci jsem šla na kontrolní trichologické vyšetření. Posun nebyl ještě tak viditelný, ale můj pocit byl skvělý. Vlasy jsem si myla 3x týdně podle rozpisu, ale už jsem necítila takovou potřebu. Mastily se stále méně.
Po třech měsících jsem šla opět na kontrolní vyšetření, a tam už jsem i já poznala rozdíl. Vlas i vlasový kořínek byly čisté, bez mazu, a to jsem si vlasy před kontrolou nemyla dva dny.

Tohle byl pro mě důkaz. Prošla jsem si celou kúrou a zjistila, že opravdu funguje. Za nedlouho to budou dva roky, co pracuji v této společnosti a od té doby, co jsem si vyzkoušela trichologické přípravky, už na vlasy nepoužívám nic jiného. Po dokončení léčebné kúry jsem si nechala pouze bio-kolagenový šampon na vlasy a masku Instant (tou si kolegyně občas maže suché lokty :o) a problém s mazotoky už nemám.
Bio-kolagenový šampon

Jaké problémy s vlasy trápí Vás? A které přípravky jste vyzkoušeli? Napište mi, ráda se s Vámi podělím o své zkušenosti.

pondělí 3. března 2014

PADÁNÍ VLASŮ A DALŠÍ PROBLÉMY S VLASY ŘEŠÍ TRICHOLOGIE



PADÁNÍ VLASŮ A DALŠÍ PROBLÉMY S VLASY ŘEŠÍ TRICHOLOGIE


Trichologie, v dnešní době o tomto oboru můžeme slyšet stále častěji. Je to většinou v souvislosti s vlasy, péčí o vlasy, ale nejčastěji je spojena s problémy a nemocemi vlasů. Zjednodušeně lze říct, že trichologie je léčba vlasů a vlasové pokožky. Přesto, že tento obor je u nás známý více než 23 let, nachází své pravé uplatnění až nyní.

Trichologie vznikla jako vědní obor spojením dermatologie a kosmetiky. soustřeďuje svůj zájem na hygienu vlasů, jejich zdraví a krásu. Řeší problémy a anomálie jak vlasové pokožky tak i celých vlasů. V poslední době se obor stále více rozšiřuje a snažím se nabízet služby komplexně. Tedy nejen řešit vlasy a vlasovou pokožku, ale zaměřit se také na celkový stav organismu a duševní pohodu člověka.

Trichologie nabízí řešení pro různé druhy problémů s vlasy a vlasovou pokožkou jako je padání vlasů, mastné vlasy, lupy, šupinatění pokožky, lupénka, suchá a dehydrované kůže a vlasy, slabé a jemné vlasy, poškozená struktura vlasu nebo roztřepené vlasy.

Vlasová pokožka s lupy
Mezi klienty, kteří vyhledávají trichology patří lidé všech věkových skupin, kteří řeší nějaký z výše uvedených problémů nebo jen chtějí dávat svým vlasům kvalitní péči a výživu. Nejčastějšími klienty jsou lidé, kterým v důsledku vysokého pracovního tempa a stresu začaly padat vlasy, lidé nosící dlouhodobě pokrývky hlavy, lidé po chemoterapii, matky po porodu, kterým s prudkou změnou hormonů vypadaly vlasy a mnoho dalších.


Společnost Clinical s.r.o., je výhradním dovozcem a distributorem patentovaných trichologických přípravků ze San Marina. Provozuje  Trichologickou poradnu a vlasové centrum Clinical Hair&Health v Praze, a také pořádá kurzy trichologie pro odbornou veřejnost. Více o této společnosti na www.clinicalhair.cz.